America has taught me a lot.

För ganska precis 10 dagar sedan firade jag ett halvår i USA. Fantastiska månader där jag har fått uppleva en drös saker som nu är finfina minnen jag kan bära med mig. Amerika har dessutom fått mig att inse en hel del gällande mig själv, några av dem finns stated down below i en lista eftersom jag tycker om listor (också en av mina senare uppenbarelser).
 
  • Jag är inte fullt så välorganiserad som jag tidigare har trott. Inte alls faktiskt, utan ganska mycket av en slarver som tappar bort saker hela tiden och är ganska vimsig även fast jag fortfarande gärna intalar mig att jag inte är det.
  • Min engelska är inte fullt så kass som jag förväntade mig att den skulle vara. Hittils har mina språkkunskaper bara orsakat lite småroliga missförstånd och inte ett tredje världskrig.
  • Människor är generellt sett fördomsfulla och likaså är jag. Exempel: Amerikaner har så mycket falska förväntningar om Sverige och svenskar (om de ens vet vad det är), och uppenbarligen det samma gällande mig med tanke på den där parantesen..
  • Det är fullt möjligt att lära sig tycka om saker som du tidigare tyckt varit äckligt. Senap, majonäs, saltgurka och hot sauce är numera en daglig del av min lunchmacka. Bör påpekas att denna konstiga kombination helt och hållet är Marks ansvar.
 
Som sagt, dessa 6 månader har varit underbara även om jag har haft svackor, och jag vet med säkerhet att jag alltid kommer att minnas detta äventyr. Men än är äventyret inte över än vilket är tur, för jag är verkligen inte klar med allt vad ett utbytesår innebär. Jag har lite mer än 4 månader kvar och jag ser fram emot vad mer jag har ätt lära mig och uppleva. 
 
En Hanna in the action att laga köttbullar för några veckor sedan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback