Jullov hörrni!

Tiden går fruktansvärt fort hela tiden och jag börjar undra om tiden alltid går fortare i USA eller om jag verkligen har varit här i snart 150 dagar. Har under de senaste veckorna (månaden) bland annat haft jullov vilket har inneburit en hel del roligheter med min värdfamilj och vänner. 
 
Började julfirandet några dagar tidigt, det vill säga så fort vi fick jullov, med att åka och hälsa på diverse släktingar. Åkte bland annat till min värdpappas låtsasmamma som bor mitt ute i ingenstans en bit utanför Olympia. Där fanns en mysig skog med kojor, broar, trails och burkträd, allt hopsnickrat av pappa Mark. Kändes nästan som att vandra runt i en Disneyfilm omgiven av stora träd så täta att det inte gick att se himlen. Farmorn bor dessutom väldigt nära havet, så jag och Kelsey, tillsammans med hundarna vandrade runt där ett bra tag. Hittade bland annat ett megatufft skelett av något slag.
 
 
Det riktiga julfirandet började lite smått på julafton trots att amerikanernas stora dag egentligen är juldagen. Spenderade största delen av dagen i köket tillsammans med Kelsey och värdmamma i full akt med att steka köttbullar. Eftersom de har en stor släkt lagade vi hela 6 satser, vilket resulterade i nära 200 köttbullar. Kelsey och jag gick fullt in för jobbet och hackade lök med "Swedes", Malmstens monterbara simglasögon. Till julaftonsmiddag med släkten serverades därför svenska köttbullar, kokt potatis, lingonsylt och brunsås. Skypade lite med familjen i Sverige också vilket var kul, framförallt att få se farfar och mormor igen även fast de varken kunde höra mig eller förstå hur jag kom in i datorn.
 
Jag och värdsyster i full mundering.
 
Julaftonsmiddag med röda ljus och finservisen.
 
Cookies, milk and letters for Santa.
 
Vardagsrummet var fint och fyllt med julstämning.
 
Efter lång och rolig julafton utan tomte gick vi och la oss och sov gott medan en försenad (eller väldigt punktligt, beroende på hur man ser det) tomte landade sina renar på vårt tak, klättrade ner genom skorstenen och fyllde våra stickade julstrumpor. Började juldagen med paketöppning på golvet framför brasan fortfarande iklädda pyjamas och inväntade därefter släktingar och hade tillsammans en bra dag med kalkontillagning och kakätning.
 
Hade förvånansvärt nog ingen hemlängtan under julen, trots att jag tänkte en hel del på familjen i Sverige. Fick istället uppleva något helt annat än Kalle Anka, risgrynsgröt och pepparkakor tillsammans med en ny familj, nya traditioner och nya minnen. Att få spendera julen med Longrie's var helt enkelt fantastiskt och jag är så otroligt tacksam för hur de har välkomnat mig med öppna armar. Upplevelsen av en amerikansk jul var allt jag någonsin hade kunnat önska mig i julkapp och  så mycket bättre än paket i presentpapper under julgranen.
 
Suddig bild från juldagsmorgonen.
 
Jag och Mark med julkalkonen.
 
Amber och julkalkonen några timmar senare.
 
Älskar denna bild eftersom den förklarar julhelgen så fantastiskt bra.
 
Efter några dagar med en hel del promenader, simning och Monopol var det dags för nyårsfirande. Hade kusinerna över och tillsammans fyllde vi största delen av en Mexikansk restaurang där vi åt nyårsmiddag. Resten av nyårsafton spenderades i myskläder och en film. Vid tolvslaget stod vi på verandan i partyhattar och kollade på fyrverkerier från några ställen i närheten. Fick berättat för mig att man på en klar nyårsafton till och med kan se fyrverkerierna från Seattle, men tyvärr invigdes 2014 ganska molnigt. Ett nyår annorlunda och mer avslappnat än hur det firas i Sverige, men bra trots allt. 
 
Efter lite sömn (betoning på lite) vaknade vi tidigt för ett årligt Polar Plunge. Eftersom att vi är tuffa och min värdmamma är överambitiös hade vi allihopa hemmagjorda Isbjörnsmantlar och vantar för att passa temat. Sprang ett kort lopp på ungefär 3 kilometer vid vattenfronten och hoppade sedan i Stilla havet och simmade. Kallt som bara den men oerhört roligt och något som utan tvekan måste göras om.
 
Första bilden för 2014!
 
Tuffaste isbjörnarna i världshistorien!
 
Jag och en pirat (och Amber)
 
Kelsey, jag och Amber taggade för löpning.
 
Jag efter loppet och en Joy fullastad med isbjörnskostymer.
 
Vi hittade en pingvin som var hur underbar som helst.
 
Sedan hoppade vi i vattnet och blev till isbitar.
 
Isbitarna själva!
 
Detta är alltså en liten del av vad jag har haft för mig istället för att blogga. Mycket bättre sysselsättning om ni frågar mig. Ska i vilket fall försöke knåpa ihop lite inlägg då och då när jag känner att det passar. Hoppas att ni har det finfint i Sverige med, och med tanke på mitt låga antal läsare drar jag slutsatsen att ni också är för upptagna med roligheter för att ha tid att läsa min blogg... Eller?
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback