Äntligen vardag!

Skolan har börjat, likaså simningen och helger går åter igen att skilja från resten av veckodagarna. Kort sagt: vardagen har börjat! Ny, annorlunda och spännande! På morgnarna lämnar jag huset klockan 06.15 för att åka bil till busshållplatsen som ligger ca 7 minuters gångväg bort och byter sedan fordon till en amerikansk skolbuss som tar mig till Stadium. 
 
Väl i skolan följer jag mitt schema, trängs med nära 2000 andra elever i korridorerna under de 5 minuter långa rasterna i en byggnad med mer än 5 våningar. Lyckas för det mesta ta fel trappor och hamna i fel torn eller fel ände av skolan. Sista minuten av rasten leker alla 2000 "Hela havet stormar" då de börjar spela musik ur högtalarna, och om man inte sitter på rätt stol i rätt klassrum när musiken tystnar är man lite körd, som min mattelärare så fint uttryckte det hela. Efter 4 lektionen på 50 minuter äter jag min medhavda lunch i en cafeteria med på tok för många bord för att veta vart man ska sitta. Som tur var räddade ett gäng från simteamet mig från min vilsenhet redan första dagen, så jag har under mina tre skoldagar suttit med dem och ätit.
 
Efter restan av lektionerna (slutar klockan 14.00 varje dag!) har jag simträning från 14.15 - 16.30 tillsammans med 58 andra tjejer i en bassäng på 6 banor utan linor, vilket känns ungefär som att simma i en Tsunami. Träningen är något annorlunda mot hur passen ser ut i min klubb i Sverige, men fortfarande rolig. Och trots att jag bara har gått i skolan i tre dagar har jag alla tre kvällar efter träningen haft minst två läxor att göra till dagen efter.
 
Har varit lite kass på att skriva, men det hinns inte riktigt med. Hur som helst har jag utöver skola och simning gjort följande:
  • Jobbat ytterligare en match med att sälja mat.
  • Ätit frullebulle med simlaget.
  • Gått på bio.
  • Sett en baseball match utan att förstå ett dugg av spelet.
  • Sovit lite för lite, men haft grymt kul ändå.
Jag, Chiara, Arnaud, Salla, Saul, Razan och Mariko innan baseballmatchen. Bilden är stulen från Chiara's Facebook.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback