Just keep swimming!

Jag har nu varit i Tacoma i snart 6 veckor, och hjälp vad tiden går fort! På dessa 6 veckor har jag fått ett helt nytt liv som det på något konstigt sätt känns så naturligt att man kan tro att det är så nytt och främmande som det faktiskt är, trots att titt som tätt blir påmind om det genom lite småsaker här och där.
 
Roligheter fyller vardagen mest hela tiden. Denna vecka har jag bland annat jobbat på en italiensk restaurang med simlaget för att tjäna lite pengar till gruppen och åkt gul skolbuss till Olympia och tävlat. Är därför numera kvalad till Leauge och Districts på 100 bröstsim. (Hjälp vilka fina pers jag trodde att jag satte första tävlingen innan jag kom på att distanserna mäts i yards och inte i meter, men livet är la bra ändå!)
 
Har dessutom haft en sleep over hos en av tjejerna i laget, tillsammans med resten av simmarna. Efter fredagsträningen åkte jag därför hem till Amber i hennes bil med rutorna nedvevade och svensk musik strömmande från högtalarna. Åt god mat och gjorde tie-dye på åreets klubbkläder, kollade på football som Stadium förlorade duktigt, busade med en av tränarna och sov lite för lite med tanke på morgonträningen dagen efter. Oj vad jag diggar dessa 50 simmare!
 
Andra storslagna prestationer jag har åstadkommit är att sova lite för lite, bli lite för omtyckt av mina läxor (de vill spendera tid med mig hela tiden!), följt strömmen och blivit förkyld precis som resten av Stadium High School, och... LÄRT MIG BLÅSA LUFTRINGAR UNDER VATTNET!
 
 
Tuffa kids bär tie dye. Tror jag.
 
Tuffa kids spelar football. Även om de förlorar för det mesta.
Tuffa kids täcker coachens bil med post-it-lappar. Sömn är överskattat!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Raindrop Chapter Painting Conference.

Förra helgen var även den packad med roligheter tillsammans med värdmor. Efter skola och träning packade vi nämligen in oss i bilen och drog på roadtrip till Oregon, Portland där vi bodde på hotell och deltog i en årlig painting conference. Cirkus 300 deltagare varav 95% var kvinnor mer än 40 år äldre än mig. Övriga 5% var män 40 år äldre än mig. Men oj så roligt det var! Snackade mycket med alla pratglada, målade för glatta livet och spenderade lite för mycket pengar på penslar. 
 
Bilresan på väg ner och bortskämd med mycket vackra landskap.
 
Glad värdmor och god pastarätt.
 
Vi beställde bönor. Fick ett berg av friterade bönor. Amerikat säger jag bara!
 
Akvarell/akrylkombinerad klass med Kieth.
 
Oljemåleri med målarkniv och hela köret!
 
Gruppmiddag. Gissa vem som köpte lotter i ett lotteri och inte vann något?
 
Sista timmarna på hotellet spenderades med min underbara pre-calc bok i lobby. Kärlek!
 
 
 
 
 
 

No reason to study!

En sak jag så smått börjar inse är amerikanska skolor ger extremt mycket läxor,test och quizes, i alla fall lärarna i mina klasser. Kanske verkar jobbigt, och jag erkänner att jag inte alltid är megapepp på att göra mina läxor när jag kommer hem på kvällarna. Men i ärlighetens namn är det inte så himlans svårt att lyckas. Hittills har jag fått A på uppgifter jag gjort utan att ens svara på alla frågor, och imorgon har jag test i civics. Test där man får ha med sig anteckningar på en 3•5 inches lapp... Med alla rätta svar... Jag menar, vad är poängen med att ens ha ett test om man inte behöver lära sig något? Har lyckats få ner det mesta på min lapp och har fortfarande utrymme kvar! Oj vad jag inte kommer palla svenska prov senare!


Mount Rainier.

Denna blogg lever lite farligt eftersom jag har lite för mycket aktiviteter inplanerade och aldeles för lite fritid för att hinna skriva. Jag har helt enkelt lite för mycket av ett liv antar jag. Men som tur var är livet bra och ag diggar alla planer hit och dit.
 
Förra helgen var jag till exempel på världens vackraste ställe, alltså Mount Rainier, ett av alla berg som jag dagligen ser. Detta berg är dock det enda som är snötäckt året om, och är snäppet större än alla andra berg runt omkring oss, och också ett av de närmaste. Jag och min utbytesgrupp tog altså bussen dit tidigt på lördag morgon, hängde på en buss, promenerade i bergen, shoppade i en souvernirbutik och åkte hem sent på kvällen. 
 
Vandring påbörjad!
 
Branta backar både upp och ner.
 
Fina utbytisar från alla möjliga håll.
 
Sem, jag, Mathilde, Arnaud, Cameron och Farrah.

Sådär fruktansvärt vackert att det nästan gör ont oavsett åt vilket håll man ser.
 
 

Homework, sweet homework.

 
Chillar med min matteläxa på cirkus 40137002 uppgifter, due till imorgon. Megakul för någon som inte har läst matte på mer än ett halvår. Jag känner mig helt enkelt dummast i klassen, förstår varken matteorden på grund av språket eller matten på grund av min osmahert. Men. Mina andra klasser är lätta hittills!
 
Som tur är har jag gjort saker mer roliga än matte idag, som att prata med nytt folk i cafeterian, tränat och hängt med simteamet på Red Robin's där vi käkade middag. Vi har vårt första meet imorgon och därav gruppmiddagen. 40 högljudda tjejer, några killar från vattenpololaget, coacher och föräldrar. Stackars restaurangpersonal! Dock får jag inte tävla imorgon eftersom man måste ha tränat 10 pass innan första meetet, och jag bara har varit med i laget i dryga en vecka, därav endast 8 träningar. Kommer hur som helst värma upp och sedan sitta på kanten och skrika lite. Blir la bra det med!
 
 

Äntligen vardag!

Skolan har börjat, likaså simningen och helger går åter igen att skilja från resten av veckodagarna. Kort sagt: vardagen har börjat! Ny, annorlunda och spännande! På morgnarna lämnar jag huset klockan 06.15 för att åka bil till busshållplatsen som ligger ca 7 minuters gångväg bort och byter sedan fordon till en amerikansk skolbuss som tar mig till Stadium. 
 
Väl i skolan följer jag mitt schema, trängs med nära 2000 andra elever i korridorerna under de 5 minuter långa rasterna i en byggnad med mer än 5 våningar. Lyckas för det mesta ta fel trappor och hamna i fel torn eller fel ände av skolan. Sista minuten av rasten leker alla 2000 "Hela havet stormar" då de börjar spela musik ur högtalarna, och om man inte sitter på rätt stol i rätt klassrum när musiken tystnar är man lite körd, som min mattelärare så fint uttryckte det hela. Efter 4 lektionen på 50 minuter äter jag min medhavda lunch i en cafeteria med på tok för många bord för att veta vart man ska sitta. Som tur var räddade ett gäng från simteamet mig från min vilsenhet redan första dagen, så jag har under mina tre skoldagar suttit med dem och ätit.
 
Efter restan av lektionerna (slutar klockan 14.00 varje dag!) har jag simträning från 14.15 - 16.30 tillsammans med 58 andra tjejer i en bassäng på 6 banor utan linor, vilket känns ungefär som att simma i en Tsunami. Träningen är något annorlunda mot hur passen ser ut i min klubb i Sverige, men fortfarande rolig. Och trots att jag bara har gått i skolan i tre dagar har jag alla tre kvällar efter träningen haft minst två läxor att göra till dagen efter.
 
Har varit lite kass på att skriva, men det hinns inte riktigt med. Hur som helst har jag utöver skola och simning gjort följande:
  • Jobbat ytterligare en match med att sälja mat.
  • Ätit frullebulle med simlaget.
  • Gått på bio.
  • Sett en baseball match utan att förstå ett dugg av spelet.
  • Sovit lite för lite, men haft grymt kul ändå.
Jag, Chiara, Arnaud, Salla, Saul, Razan och Mariko innan baseballmatchen. Bilden är stulen från Chiara's Facebook.

Vackra, vackra Washington.

 
I Sverige har de flesta skolor redan börjat, och för mig börjar mitt år i High school imorgon. Hösten är verkligen här på riktigt nu och det börjar så smått märkas på vädret här. Om morgnarna ligger de regnfyllda molnen lågt över Tacoma och luften står så gott som stilla. Under dagen växlar regnat från skurar kraftiga nog att kunna duscha i, till duggregn, för att tillslut övergå till något mellanting. För att förrvissa ytterligare klarnar allt upp, solen kommer fram och och ger temperaturer som låter skrämmande höga i fahrenheit. Och som om de hade en överenskommelse ersätter sedan regnet solen framåt kvällen.
 
Och trots att jag egentligen inte är en stor höstfantast kan jag inte annat än att älska det. Jag älskar att kunna se gigantiska granar torna upp sig vart jag än befinner mig. Jag älskar hur vissa träd redan ser ut som att de står i eld och lågor. Jag älskar att inte ha en platt horisont utan istället de snöklädda bergen runt omkring. Jag tycker till och med om regnet som så ofta smyger sig på och lägger sig som ett täcke över oss. Igår kväll låg jag och lyssnade på regnet genom mitt öppna fönster innan jag somnade och likaså gjorde jag imorse innan jag steg upp.
 
Washington är helt enkelt fantastiskt!
 
 
 

Labor day weekend.

Eftersom det har varit Laborday weekend denna helg har mycket tid spenderats med min amerikanska familj. En möjlighet att umgås med varandra och njuta av det sista av sommaren innan det är dags för vardagsrutiner. Söndagen ägnade vi därför åt ett besök till Everett där Evergreen state fair hölls, en stor marknad med massor att se, äta och uppleva. 
 
Måndagen fortsatte vi med aktiviteter och tog bilen till Seattle Zoo. Bilresan var lång och kall trots det fina vädret utomhus tack vare Amerikas lite väl välutvecklade luftkonditionering. Kompenserade det hela med resten av dagen utomhus i värmen.
 
På hemvägen stannade vi för att handla välbehövliga skolgrejer lagom till skolstart. Imorgon är det nämligen orientation på Stadium för alla oss nya, och på onsdag börjar jag äntligen High school!
 
Everett Evergreen state fair
 
 
 
 
 
 
Seattle Zoo 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Huskies

Mitt livs första American football game spenderades i ett försäljningsbås. Måste erkänna att jag inte såg mycket (endast 5 sekunder för att vara exakt) av matchen och att jag fortfarande inte förstår mig på den minst sagt konstiga sporten. Hade i vilket fall otroligt kul och en gnutta stressigt med försäljningen, och är numera proffs på att hantera kassamaskinen, räkna pengar och be om ursäkt för att maten dröjer. Matchen slutande med vinst för Huskies vilket var bra, eftersom det tydligen är laget man ska heja på om man är från Washington och inte vill bli hatad.
 
Jag och Arnaud, glada innan öppning.
 
The football field, ofantligt stort, tufft och Amerikanskt. Båda bilderna är från Gustavos fånis.