Best 24 hours ever!

När jag vaknade i lördags trodde jag att det skulle bli en helt vanlig lördag i Tacoma. Mulen himmel, regn i luften och lätt dimma. Inget ovanligt. Dagen flöt på och jag och Amber åkte för att kolla på killarnas District swim meet (flöt och simning i samma mening, I'm hilarious!). Hade det bra i värmen på läktaren och såg glatt på medan allt fler Stadium simmare tog sig vidare till State, och förberedde oss efter ett par timmar på att gå ut till bilen och åka hem. Men när vi väl kom ut var allt förvandlat och världen var vit av snö (så vit som den kan bli av 2 millimeter alltså) Regnet hade bytts ut mot små vita flingor som fort växte sig allt större och jag var lyckligast i universum, medan Amber tillsammans med resten av bilförarna var vettskrämda av tanken på att köra på vitt underlag. Tog oss som tur var nästan hela vägen hem sånär som på den sista långa backen upp till huset, så vi fick parkera bilen och gå de resterande 400 metrarna.
 
Kvällen gick och det fortsatte snöa så pass att vi vid 10-tiden hade ungefär en decimeter på backen, så jag, Amber och hundarna klädde på oss och gick på världens mysigaste kvällspromenad. Mötte massvis med barn och föräldrar tillsammans såg till att bilgatorna förvandlades till pulkabackar, eftersom inga bilister vågade sig ut. Dock var det töväder redan på söndagsmorgonen, så vi skyndade ut och byggde snögubbe, snölykta och hade snöbollskrig. Sedan kom regnet och spolade bort det sista av snön lagom till måndagen. Är i vilket fall fortfarande alldeles bubbelglad i av lycka över att vi fick snö, för som jag har saknat det!
 
 

Dixie, Amber, mig och Cookie, och jag lyckligast i världen.
 
I snöängel-action mitt i natten.

Snöiga, ganska kalla och en aningen blöta, men fruktansvärt glada!
 
Vi var stentuffa med snögubben vi byggde på vår gård, som dessutom hade en minimorot till näsa.
 

När regnet väl kom var vi Washingtonians tillsammans, han med ett paraflax och jag i hiking boots.
 
 

Super Bowl yeah!

Super Bowl är avslutat med en stor vinst till Seattle Seahawks (43-8), och därför även ett överlyckligt Washington. Fantastiskt game med höga poäng for the Hawks och roligt att titta på trots att jag stup i kvarten måste ställa lite småkorkade frågor. Eftersom min värdpappa och hans vänner är hyfsat inne i football hade vi ett gäng över hos oss vilket resulterade i hög ljudvolym och uppspelta hundar. Även grannarna tycks ha varit inne i matchen då de sköt fyrverkerier efter varje touchdown, likt övriga Tacoma och Seattle.
 
Eftersom jag håller på att bli en hemskt dålig vinnare och överdrivet Seahawks-fan tänkte jag även passa på att vara sådär ohyfsad och hemsk genom att lägga upp massa skämtbilder med Broncos...
 

Avslutar med en bild på mig och mitt numera mest älskade klädesplagg:

Hola Februari!

Februari är redan här och jag är som vanligt förrvirad över vart tiden tar vägen. Som tur är gör det inte så mycket att tiden går fort för en gångs skull, för jag har en hel del roligheter att se fram emot denna månad.
 
Imorgon börjar det hela då Super Bowl final spelas, vilket är ett stort och viktigt football game, speciellt här i Washington eftersom Seattle Seahawks, vårt alldeles egna football team tog sig hela vägen till final. Allt har varit väldigt hypeat ända sedan football sässongen drog igång i höstas. Folk iklädda sina team jerseys på game dagar och dagarna innan game-dagar, 12th man flags hissade på de flesta byggnader (en seahawksflagga kort och gott), bland annat på min skola, Tacoma Dome, The Space Needle och i vår grannes trädgård. Dessutom är stora delar av mitt neighborhood dekorerat sina hus i Seahawks-färgerna grönt och blått. Med alla dessa ljusslingor känns det därför fortfarande ganska juligt här! Är hur som helst ganska megataggad för finalen imorgon, trots att jag inte riktigt förstår denna konstiga sport ännu.
 
Är också peppad för Winter Olympics, vilket innebär vackra snövyer på TV skärmen och förhoppningsvis en hel del medaljer till Sverige. Och USA antar jag, även fast Sverige är en gnutta tuffare.
 
Sen vidare till det bästa av allt med Februari, nämligen alla hjärtans dag. Men inte på grund av rosor, coklad och rosa gulligull-hjärtan, utan för att jag och Amber den dagen flyger till Kalifornien för att hälsa på världens bästaste och otroligt saknade Lisa. Längtar otroligt mycket efter denna knäppa, glada och underbara filur, trots att hon befinner sig ofantligt mycket närmare än någon annan av mina svenska vänner och familj. Är väldigt förväntansfull för detta lilla äventyr!
 
Inledde dessutom månaden med en trevligt pratstund över Skype med Felicia som just nu befinner sig i Idaho, Boise där hon spenderar sitt utbytesår. Även hon supertuff Exploriusstudent som jag hade bredvid mig under flygresan till USA och under dagarna I New York. Riktigt kul var det att prata med henne igen för första gången på 5 månader!
 
Av bilden att dömma pratade vi tydligen i en timme och tre-kvart, och vi tycks dessutom ha gjort ett bra jobb med att skaffa oss dubbelhakor här i USA!