Isbjörnsjakt och isbjörnssoppa.

Amerikanare är en gnutta osmarta ibland. Men bara en gnutta och bara ibland. Så sent som för några veckor sedan försökte en kille i min keramik-klass förklara för mig att Alaska inte alls sitter gränsar till Kanada, utan till Mexico, precis som de förstorade kartbilderna av USA i klassrummen visar. Spännande spännande... I vilket fall är det ganska roligt och jag får med jämna mellanrum frågor om Sverige. Får frågor om Schweiz med för den delen, vilket nog nästan händer oftare, eftersom att det enligt de flesta här är samma sak. Till och med min värdmamma som själv har svenskt påbrå presenterar mig ofta som "Hanna from Switzerland". Saker som generellt sett fascinerar amerikanarna är att vi har ett eget språk, att jag faktiskt kan prata språket och att (hör och häpna) till och med kan skriva på svenska. Även det faktum att det finns folk som inte är blonda och blåögda i Sverige och att det bor mörkhyade i landet har jag fått berätta.
 
Roligast av allt var nog ändå förra veckan då jag bestämde mig för att testa isbjörnshistorier på några i simlaget. Trodde verkligen inte att det skulle fungera, men hör och häpna, folk, även vuxna, tror nu i ärlighetens namn att svenskar tämjer isbjörnar på isbjörnsfarmar och sedan rider isbjörnarna till skola och jobb, att vi jagar de vilda isbjörnarna och äter dem i bland annat soppa och som en stek. Amerika slutar aldrig att förvåna mig, både på gott och ont.
 
Passande nog hittade jag samma dag denna skönhet på Costco. (Förvånansvärt dålig bildkvalitet till och med för att vara på denna blogg..)
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback